Međunarodni dan radiologije godišnji je događaj koji se obilježava s ciljem izgradnje veće svijesti o vrijednosti koju radiologija doprinosi sigurnoj skrbi za pacijenta i poboljšanje razumijevanja važne uloge koju radiolozi i radiološki tehnolozi imaju u pružanju zdravstvene zaštite.

Ovu godinu obilježilo je širenje pandemije COVID-19 i utjecalo na gotovo sva područja naših života. U zdravstvenoj skrbi oboljelih od COVID-19, rendgenska i CT dijagnostika pluća postali su neizostavni dio dijagnostike COVID pozitivnih pacijenata. Upravo zbog toga Međunarodni dan radiologije 2020. posvećen je svim radiolozima i radiološkim tehnolozima te njihovoj važnoj ulozi u borbi protiv pandemije COVID-19.

Ovogodišnji moto Međunarodnog dana radiologije je „Radiolozi i radiološki tehnolozi- podrška pacijentima tijekom COVID-19.

Uz ovu rečenicu pozivamo sve da proslave važnu ulogu koju radiološko oslikavanje ima u trenutnoj krizi. Pozivamo i sve sudionike pružanja zdravstvene zaštite da se osvrnu na naporan rad i izazove s kojima se suočavaju proteklih mjeseci te prepoznaju svoj doprinos i doprinos svojih kolega i prijatelja.

Ujedno vas pozivamo na pojačani oprez i brigu o vlastitoj sigurnosti i zdravlju.

Sretan Međunarodni dan radiologije!

Skip to content

Za pretragu objava i dokumenata unesite tekst u polje i pritisnite ENTER

Za pretragu liječnika kliknite ovdje