O nama

Dom zdravlja Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske (Dom zdravlja MUP-a RH) osnovan je Rješenjem Državnog sekretarijata za unutrašnje poslove 15. kolovoza 1953. godine pod nazivom Dom narodnog zdravlja Državnog sekretarijata za unutrašnje poslove Narodne Republike Hrvatske (Dom narodnog zdravlja DSUP NRH) sa sjedištem u Zagrebu, Šarengradska 3.

Nakon osamostaljenja i prvih demokratskih izbora u Republici Hrvatskoj naziv Doma zdravlja je Dom zdravlja radnika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, a od 1994. godine Dom zdravlja Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Tijekom godina svog rada i djelovanja Dom zdravlja MUP-a RH mijenjao je naziv i unutarnju organizaciju, ali je osnivač uvijek bila Republika Hrvatska, a sjedište Doma zdravlja od osnivanja je u Zagrebu, Šarengradska 3.

Prava i dužnosti osnivača Republike Hrvatske obavlja Vlada Republike Hrvatske putem Ministarstva zdravlja. Dom zdravlja MUP-a je zdravstvena ustanova koja radi i djeluje u sustavu javnog zdravstva Republike Hrvatske i u kojem se obavlja: primarna zdravstvena zaštita (opća/obiteljska medicina, zdravstvena zaštita žena, polivalentna stomatološka zdravstvena zaštita i laboratorijska dijagnostika), specijalističko-konzilijarna zdravstvena zaštita (ORL s audiometrijom i vestibulometrijom, internistička djelatnost s EKG, ergometrijom i UZV, fizijatrija s fizikalnom terapijom, neurologija EEG, oftalmologija, psihijatrija, RTG) te specifična zdravstvena zaštita (medicina rada sa psihološkom službom).

Za naprijed navedene djelatnosti Dom zdravlja MUP-a RH zaključio je ugovore s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje. U Domu zdravlja mogu se obavljati i zdravstveni pregledi na zahtjev pacijenata uz plaćanje za djelatnost koju obavlja Dom zdravlja.

Cijenik trenutno u pripremi

  • Cjenik dentalnih usluga
  • Cjenik – laboratorij
  • Cjenik zdravstvenih usluga

Skip to content

Za pretragu objava i dokumenata unesite tekst u polje i pritisnite ENTER

Za pretragu liječnika kliknite ovdje