O nama

Dom zdravlja Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske (Dom zdravlja MUP-a RH) osnovan je Rješenjem Državnog sekretarijata za unutrašnje poslove 15. kolovoza 1953. godine pod nazivom Dom narodnog zdravlja Državnog sekretarijata za unutrašnje poslove Narodne Republike Hrvatske (Dom narodnog zdravlja DSUP NRH) sa sjedištem u Zagrebu, Šarengradska 3.

Nakon osamostaljenja i prvih demokratskih izbora u Republici Hrvatskoj naziv Doma zdravlja je Dom zdravlja radnika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, a od 1994. godine Dom zdravlja Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Tijekom godina svog rada i djelovanja Dom zdravlja MUP-a RH mijenjao je naziv i unutarnju organizaciju, ali je osnivač uvijek bila Republika Hrvatska, a sjedište Doma zdravlja od osnivanja je u Zagrebu, Šarengradska 3.

Prava i dužnosti osnivača Republike Hrvatske obavlja Vlada Republike Hrvatske putem Ministarstva zdravlja. Dom zdravlja MUP-a je zdravstvena ustanova koja radi i djeluje u sustavu javnog zdravstva Republike Hrvatske i u kojem se obavlja: primarna zdravstvena zaštita (opća/obiteljska medicina, zdravstvena zaštita žena, polivalentna stomatološka zdravstvena zaštita i laboratorijska dijagnostika), specijalističko-konzilijarna zdravstvena zaštita (ORL s audiometrijom i vestibulometrijom, internistička djelatnost s EKG, ergometrijom i UZV, fizijatrija s fizikalnom terapijom, neurologija EEG, oftalmologija, psihijatrija, RTG) te specifična zdravstvena zaštita (medicina rada sa psihološkom službom).

Za naprijed navedene djelatnosti Dom zdravlja MUP-a RH zaključio je ugovore s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje. U Domu zdravlja mogu se obavljati i zdravstveni pregledi na zahtjev pacijenata uz plaćanje za djelatnost koju obavlja Dom zdravlja.

Važna obavijest u vezi COVID-19
Mole se svi pacijenti koji imaju respiratorne teškoće (kašalj, curenje nosa, povišenu temperaturu) da ne dolaze u prostore Doma zdravlja već da prvo telefonom kontaktiraju svojeg liječnika!

MOLIMO DA NE ULAZITE U PROSTORE Doma zdravlja ako:
- imate povišenu temperaturu, kratak dah i kašljete
- nedavno ste bili u bliskom kontaktu s oboljelim od koronavirusa
- nedavno ste doputovali iz inozemstva


Sukladno Odlukama Nacionalnog civilnog stožera, Dom zdravlja Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, danom 04.05.2020., počinje s redovnim radom, ali uz prilagođene uvjete rada.
Pregledi će se obavljati isključivo za prethodno naručene pacijente.
Molimo pacijente da prilikom dolaska u Dom zdravlja obavezno koriste masku i jednokratne rukavice. Pacijenti se naručuju isključivo telefonskim putem ili e-mailom.

Molimo da poštujete sve navedene upute kako bi zaštitili sebe i zdravlje svojih bližnjih.
Hvala na razumijevanju!
Više informacija
close
Skip to content

Za pretragu objava i dokumenata unesite tekst u polje i pritisnite ENTER

Za pretragu liječnika kliknite ovdje