Psihijatrija

Riječ “psihijatrija” potječe iz grčkog jezika koja u prijevodu znači liječenje duše.

Psihijatrija se kao grana medicine bavi individualnim pristupom osobi, utjecajem okoline na osobu i osobe na okolinu te mentalnim poremećajima.

Liječenje u psihijatrijskoj ambulanti Doma zdravlja MUP-a RH provodi se terapeutskim razgovorom s psihijatrom te farmakološkom terapijom.

Privatnost pacijenata, zaštita identiteta i drugih osobnih podataka od iznimne je važnosti za našu ambulantu stoga nam se svi klijenti mogu obratiti s potpunim povjerenjem što je propisano Zakonom o zaštiti osoba s duševnim smetnjama (NN 76/2014).

U psihijatrijskoj ambulanti se obavljaju specijalistički pregledi psihijatra te konzilijarni (sistematski) pregledi.

Preglede u sklopu medicine rada možete pogledati ovdje.

Narudžbe za pregled moguće su osobno (s važećom uputnicom), putem centralnog naručivanja ili pozivom na broj telefona 01/4801 442.

RADNO VRIJEME

Od ponedjeljka do petka 7 – 15 sati

Kontrolni pregledi 7.30 – 12 sati

Prvi pregledi 12 – 14 sati

Pauza 10.30 – 11 sati

Obavještavamo klijente da su zbog specifičnosti psihijatrijskih tretmana moguća manja odstupanja od vremena u kojem su osobe naručene

Zbog uključenosti ambulante u postupke ocjene radne sposobnosti djelatnika MUP-a, oni ne mogu biti naši redovni pacijenti.

Zbog prirode i liječenja bolesti ovisnosti (alkoholizam, ovisnost o nikotinu, opijatima, ovisnost o internetu) i hitnih stanja te specifičnom bolničkom pristupu (psihoterapija, rad u grupama i terapijskim zajednicama) ne možemo pružiti odgovarajući pristup i liječenje osobama s takvim poteškoćama.

Prvi i kontrolni pregled moguće je napraviti na teret HZZO-a putem crvene A1, A2 i D1 uputnice. Pacijenti koji nemaju dopunsko zdravstveno osiguranje, ovisno o dijagnozi i vrsti pregleda plaćaju participaciju u minimalnom iznosu od 25,00 kuna.

  • BOŽICA VRKLJAN, dr.med.spec.psihijatrije
  • Lorena Hrdžić, med.sestra
Skip to content

Za pretragu objava i dokumenata unesite tekst u polje i pritisnite ENTER

Za pretragu liječnika kliknite ovdje