Pohvale i pritužbe

Kako poslati pohvalu Domu zdravlja MUP-a

Ako želite pohvaliti naše osoblje ili usluge koje pružamo, pohvalu možete poslati Domu zdravlja MUP-a na:

  • e-mail adresu: [email protected]
  • poštom na adresu: Dom zdravlja MUP-a RH, Šarengradska 3, 10 000 Zagreb
  • broj telefaksa: 00 385 1 3096 371

Kako podnijeti pritužbu ili prigovor

Domu zdravlja MUP-a RH cilj je pružanje vrhunske zdravstvene skrbi s visokom razinom zadovoljstva svih naših pacijenta i njihovih obitelji. Tijekom vašeg boravka u našoj ustanovi nastojat ćemo vam dati sve potrebne informacije vezane uz vaše liječenje kao i informacije o vašim pravima i obvezama iz zdravstvenog osiguranja. Međutim ponekad, unatoč svim našim naporima, postoje trenuci nezadovoljstva. Zbog toga ako niste zadovoljni s kvalitetom naših usluga, imate pravo uputiti prigovor (usmeno izraženo nezadovoljstvo) i pritužbu (pismeno izraženo nezadovoljstvo).

Načini izražavanja prigovora (usmeno izraženo nezadovoljstvo)

Ljubaznom komunikacijom može se trenutno otkloniti i spriječiti nastajanje nezadovoljstva pa vas molimo da usmeni prigovor najprije uputite osoblju ustrojstvene jedinice (osoblju  u ambulanti, na šalteru…) na koju se prigovor odnosi ili glavnoj sestri ili rukovoditelju jedinice na koju se prigovor odnosi. Ako nije moguće razgovorom riješiti uzroke vašeg nezadovoljstva, imate pravo uputiti pisanu pritužbu.

Načini izražavanja pritužbe (pismeno izraženo nezadovoljstvo) može se izraziti na sljedeće načine:

1. Pisano na obrascu „PRIJAVA PRITUŽBE“.

Obrasci za prijavu pritužbe dostupni su u ambulantama Doma zdravlja MUP-a RH, na porti i na web stranici Doma zdravlja MUP-a RH u rubrici „POHVALE I PRIGOVORI“.
Kako biste dobili pisani odgovor na navedenu pritužbu u zakonskom roku, važno je da obrazac „PRIJAVA PRITUŽBE“ u potpunosti ispunite i dostavite osobno ili poštom u Ravnateljstvo – URUDŽBENI ZAPISNIK. Pritužbu ili pohvalu možete poslati i elektronskom poštom na e-mail adresu: [email protected] .

Obrazac – Prijava pritužbe preuzmite u jednom od formata docx ili pdf.

2. Pisano u Centralnoj Knjizi žalbi i pohvala koja se nalazi na porti.

Službeni pisani odgovor dobit će osoba koja je u potpunosti ostavila osobne podatke u zakonskom roku od datuma zaprimanja pritužbe. Anonimne pritužbe će se razmotriti, ali na njih se iz razumljivih razloga neće odgovoriti.

Rokovi za rješavanje prigovora i pritužbe

Službeni pisani odgovor dobit ćete ako ste u potpunosti ispunili obrazac „PRIJAVA PRITUŽBE“ u zakonskom roku od 8 dana od datuma zaprimanja pritužbe. Ako u tom roku nije moguće odgovoriti, bit ćete obaviješteni da je pritužba u fazi rješavanja i da će odgovor uslijediti u roku daljnjih 15 radnih dana, uz obrazloženje razloga kašnjenja.

Ostala prava pacijenta

Ako niste zadovoljni poduzetim mjerama ili je prekoračen zakonski rok od 8 dana bez upućivanja ikakvog pismenog odgovora ili obrazloženja o kašnjenju, imate se pravo žaliti na sljedeću adresu:

Ministarstvo zdravlja
Ksaver 200a
10 000 Zagreb

Skip to content

Za pretragu objava i dokumenata unesite tekst u polje i pritisnite ENTER

Za pretragu liječnika kliknite ovdje