Međunarodni dan radiologije godišnji je događaj koji se obilježava s ciljem izgradnje veće svijesti o vrijednosti koju radiologija doprinosi sigurnoj skrbi za pacijenta i poboljšanje razumijevanja važne uloge koju radiolozi i radiološki tehnolozi imaju u pružanju zdravstvene zaštite.

Ovu godinu obilježilo je širenje pandemije COVID-19 i utjecalo na gotovo sva područja naših života. U zdravstvenoj skrbi oboljelih od COVID-19, rendgenska i CT dijagnostika pluća postali su neizostavni dio dijagnostike COVID pozitivnih pacijenata. Upravo zbog toga Međunarodni dan radiologije 2020. posvećen je svim radiolozima i radiološkim tehnolozima te njihovoj važnoj ulozi u borbi protiv pandemije COVID-19.

Ovogodišnji moto Međunarodnog dana radiologije je „Radiolozi i radiološki tehnolozi- podrška pacijentima tijekom COVID-19.

Uz ovu rečenicu pozivamo sve da proslave važnu ulogu koju radiološko oslikavanje ima u trenutnoj krizi. Pozivamo i sve sudionike pružanja zdravstvene zaštite da se osvrnu na naporan rad i izazove s kojima se suočavaju proteklih mjeseci te prepoznaju svoj doprinos i doprinos svojih kolega i prijatelja.

Ujedno vas pozivamo na pojačani oprez i brigu o vlastitoj sigurnosti i zdravlju.

Sretan Međunarodni dan radiologije!

Važna obavijest u vezi COVID-19
Mole se svi pacijenti koji imaju respiratorne teškoće (kašalj, curenje nosa, povišenu temperaturu) da ne dolaze u prostore Doma zdravlja već da prvo telefonom kontaktiraju svojeg liječnika!

MOLIMO DA NE ULAZITE U PROSTORE Doma zdravlja ako:
- imate povišenu temperaturu, kratak dah i kašljete
- nedavno ste bili u bliskom kontaktu s oboljelim od koronavirusa
Sukladno Odlukama Nacionalnog civilnog stožera, Dom zdravlja Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, danom 04.05.2020., počinje s redovnim radom, ali uz prilagođene uvjete rada.
Pregledi će se obavljati isključivo za prethodno naručene pacijente.
Molimo pacijente da prilikom dolaska u Dom zdravlja obavezno koriste masku. Pacijenti se naručuju isključivo telefonskim putem ili e-mailom.

Molimo da poštujete sve navedene upute kako bi zaštitili sebe i zdravlje svojih bližnjih.
Hvala na razumijevanju!
Više informacija
close
Skip to content

Za pretragu objava i dokumenata unesite tekst u polje i pritisnite ENTER

Za pretragu liječnika kliknite ovdje